banner_kerk4.jpg
joomla responsive menu free

 

Communicatie met de gemeente verloopt veelal door middel van de kerkbode en de website. We zien dat de jongere generatie duidelijk een voorkeur heeft voor informatie-voorziening via een mobiele applicatie boven bijvoorbeeld de kerkbode of de website, maar ook bij de oudere generatie is de smartphone en het gebruik van apps intussen stevig ingeburgerd. De kerkenraad heeft onderzocht welke mogelijkheden er zijn om als gemeente digitaal in contact te blijven en heeft het bedrijf Donkey Mobile gevraagd hun communicatie-app specifiek in te richten voor onze gemeente. Die gemeente-app is de laatste weken getest en is nu beschikbaar. Hij is te gebruiken op de tablet of de smartphone.

De belangrijkste functie van de app is communicatie in groepen (b.v. catechisatiegroepen, verenigingen, bijbelkrijgen). Groepen die je, nadat je je hebt aangemeld in de app, ook zelf kunt aanmaken.
De app heeft meer functionaliteiten. Zo kun je ook vanuit de app-agenda de livestream inschakelen voor het volgen van de kerkdiensten. Daarnaast kun je vanuit de app de giften voor de zondagse collecten overmaken.
Al vaak hebben we de vraag voorbij horen komen over het realiseren van een ‘smoelen-boek’, waarmee je in onze grote gemeente elkaar wat makkelijker kunt herkennen.  Daarom word je door de beheerders (Maarten en Geeske van der Spek) toegelaten als je je aanmeldt met naam, persoonlijk mailadres en recente foto. Maar je kunt er natuurlijk ook meer informatie van jezelf op kwijt.

In het kort hieronder een aantal zaken rondom onze gemeente-app op een rij:
• Download de app vanuit de App Store of de  Google Play Store: GG Moerkapelle.
• Aanmelden doe je bij voorkeur individueel met eigen mailadres. Let op: tussenvoegsels (b.v. ‘van’) graag met kleine letter invoeren. De app-beheerders controleren of je lid of dooplid bent van onze gemeente. Naam, mailadres en profielfoto zijn verplicht (eventueel aan te vullen met meerdere contactgegevens).
• Je kunt je daarna aanmelden bij één of meerdere groepen. Berichten kun je sturen vanuit een bepaalde groep (het blauwe streepje moet dan onder de naam van die groep staan).
• Informatie in de app of de communicatie binnen de app-groepen is niet zichtbaar of bereikbaar voor mensen die zich niet hebben aangemeld.
• Collectes: éénmalig kun je een bedrag op-waarderen d.m.v. iDeal, waarvan je per dienst iets kunt afschrijven naar b.v. kerk of diaconie.
• De kerkagenda bevat b.v. de kerkdiensten. Klik je op deze dienst, dan kom je in de uitzending.
• Het is natuurlijk van het grootste belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met je privacy. Persoonsgegevens zijn alleen inzichtelijk voor onze gemeenteleden. Met Donkey Mobile zijn hierover contractuele afspraken gemaakt.
• Bij vragen helpt Geeske van der Spek-Bisschop je graag verder: 06 8318 4062 of
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook bij: de app in gebruik

We willen met de app vooral aan de jongere generatie een middel bieden om informatie te delen en te ontvangen, contacten te onderhouden en nieuwe op te bouwen. Maar vanzelfsprekend hopen we dat de oudere generatie deze app ook zal weten te vinden – voor contact met elkaar én met de jongeren van de gemeente.