banner_kerk4.jpg
joomla responsive menu free

 

• De viering van het Heilig Avondmaal vindt op 20 februari plaats in drie diensten.
• In de morgendienst is er bediening na een korte preek en het lezen van het formulier. In de middag- en avonddienst vindt opnieuw bediening van het H. Avondmaal plaats met een korte preek. In de avonddienst wordt de nabetrachting gehouden.
• U wordt per wijk uitgenodigd om één van deze diensten bij te wonen. De indeling hiervan is als volgt:

  9.30 uur: wijk 1, 4, 13, 14 
15.00 uur: wijk 8, 9, 10, 11, 12
18.30 uur: wijk 2, 3, 5, 6, 7

Als u liever in één van de andere diensten komt, verzoeken we u dat door te geven aan oud. W. van Dam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079-5932602).
• De wijkouderlingen en -diakenen zijn aanwezig in dezelfde dienst als de leden van hun pastorale wijk. Dit geldt ook voor hun gezinnen.

• Wilt u aan de bediening deelnemen, dan vragen we u om zoveel mogelijk plaats te nemen aan één van de uiteinden van een bank.
• De tafel zal zoals gebruikelijk staan aangericht. Bij de avondmaalstafel staan stoelen. Verder zijn er plaatsen in de voorste ouderlingen- en diakenbanken en de voorste banken van zij- en middengedeelte. Er kunnen per tafel ca. 30 gasten aangaan.
• De  dominee zal de gemeente uitnodigen, te beginnen met de mensen in het linkervak (van hem uit gezien), te beginnen met de mensen die vooraan zitten. Daarna de mensen uit het middengedeelte, het rechtervak, de galerij en de grote zaal.
• Aan avondmaalgangers wordt gevraagd rustig op elkaar te wachten en goed de anderhalve meter in acht te nemen. We verzoeken u uw mondkapje voor te doen totdat u plaatsneemt en dit geldt ook voor het verlaten van de avondmaalstafel. Voor ouderen en mensen die slechter ter been zijn, adviseren wij om bij aanvang zo ver mogelijk vóór in de kerk plaats te nemen.
• Het brood wordt u door de dominee aangereikt. De wijn wordt, in kleine bekertjes, rondgedeeld door de diakenen. U kunt hieruit drinken direct nadat u het bekertje gekregen hebt.
• De lege bekertjes worden na de bediening weer opgehaald door de diakenen.
• Iedereen verlaat rustig en achter elkaar de tafel om terug te gaan naar zijn/haar zitplaats.
 
• Er staan geen offerbekers op de tafels. U kunt voor uw Avondmaalsgift gebruik maken van de gemeente-app of het rekeningnummer van de diaconie.
• De dienst wordt via de livestream uitgezonden; de opnames daarvan worden op maandag verwijderd. De audio-opnames kunnen wel nageluisterd of gedownload worden.
• De camera blijft tijdens de bediening gericht op het middelste gedeelte van de kansel, zodat de dominee en het Avondmaalsstel zichtbaar blijven. De avondmaalgangers komen niet in beeld. In verband hiermee kan de middelste plaats in de voorste bank niet bezet worden.

We wensen u en jou van harte een gezegende Avondmaalszondag toe.

Hartelijke groet,
Uw kerkenraad 

 

 

 

Communicatie met de gemeente verloopt veelal door middel van de kerkbode en de website. We zien dat de jongere generatie duidelijk een voorkeur heeft voor informatie-voorziening via een mobiele applicatie boven bijvoorbeeld de kerkbode of de website, maar ook bij de oudere generatie is de smartphone en het gebruik van apps intussen stevig ingeburgerd. De kerkenraad heeft onderzocht welke mogelijkheden er zijn om als gemeente digitaal in contact te blijven en heeft het bedrijf Donkey Mobile gevraagd hun communicatie-app specifiek in te richten voor onze gemeente. Die gemeente-app is de laatste weken getest en is nu beschikbaar. Hij is te gebruiken op de tablet of de smartphone.

De belangrijkste functie van de app is communicatie in groepen (b.v. catechisatiegroepen, verenigingen, bijbelkrijgen). Groepen die je, nadat je je hebt aangemeld in de app, ook zelf kunt aanmaken.
De app heeft meer functionaliteiten. Zo kun je ook vanuit de app-agenda de livestream inschakelen voor het volgen van de kerkdiensten. Daarnaast kun je vanuit de app de giften voor de zondagse collecten overmaken.
Al vaak hebben we de vraag voorbij horen komen over het realiseren van een ‘smoelen-boek’, waarmee je in onze grote gemeente elkaar wat makkelijker kunt herkennen.  Daarom word je door de beheerders (Maarten en Geeske van der Spek) toegelaten als je je aanmeldt met naam, persoonlijk mailadres en recente foto. Maar je kunt er natuurlijk ook meer informatie van jezelf op kwijt.

In het kort hieronder een aantal zaken rondom onze gemeente-app op een rij:
• Download de app vanuit de App Store of de  Google Play Store: GG Moerkapelle.
• Aanmelden doe je bij voorkeur individueel met eigen mailadres. Let op: tussenvoegsels (b.v. ‘van’) graag met kleine letter invoeren. De app-beheerders controleren of je lid of dooplid bent van onze gemeente. Naam, mailadres en profielfoto zijn verplicht (eventueel aan te vullen met meerdere contactgegevens).
• Je kunt je daarna aanmelden bij één of meerdere groepen. Berichten kun je sturen vanuit een bepaalde groep (het blauwe streepje moet dan onder de naam van die groep staan).
• Informatie in de app of de communicatie binnen de app-groepen is niet zichtbaar of bereikbaar voor mensen die zich niet hebben aangemeld.
• Collectes: éénmalig kun je een bedrag op-waarderen d.m.v. iDeal, waarvan je per dienst iets kunt afschrijven naar b.v. kerk of diaconie.
• De kerkagenda bevat b.v. de kerkdiensten. Klik je op deze dienst, dan kom je in de uitzending.
• Het is natuurlijk van het grootste belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met je privacy. Persoonsgegevens zijn alleen inzichtelijk voor onze gemeenteleden. Met Donkey Mobile zijn hierover contractuele afspraken gemaakt.
• Bij vragen helpt Geeske van der Spek-Bisschop je graag verder: 06 8318 4062 of
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook bij: de app in gebruik

We willen met de app vooral aan de jongere generatie een middel bieden om informatie te delen en te ontvangen, contacten te onderhouden en nieuwe op te bouwen. Maar vanzelfsprekend hopen we dat de oudere generatie deze app ook zal weten te vinden – voor contact met elkaar én met de jongeren van de gemeente.